Meer informatie over de voorstelling

Wat is Burning Raspberries voor een voorstelling?

Burning Raspberries is een straattheater voorstelling waarbij op een spectaculaire manier een gerecht wordt gemaakt. Zoals een jongleur speelt met kegels en ballen, zo speel ik met ingrediënten en geur.
Er wordt weinig gesproken, een soundscape begeleidt de act. Net als bij een dansvoorstelling is er een abstracte verhaallijn maar wat vooral overkomt zijn de gekke handelingen die leiden tot een maaltijd en prachtige beelden.
Kruiden worden neergezet als zandkastelen. Daarna worden deze weer geroosterd op een strijkbout om vervolgens gebruikt te worden in een beslag. Spinazie wordt in de laadbak van een speelgoedauto gewassen en daarna aan de waslijn gehangen. Kortom een grappige speelse poëtische voorstelling die inspireert en verrast.

Voor welke leeftijd is Burning Raspberries ?

Alle leeftijden!

Het is een familievoorstelling waar ieder op zijn eigen manier van geniet.
De één verbaast zich om het decor en wat er gebeurt met de spullen die ze kennen uit de keuken thuis.
Sommige lachen vooral om de speelse vondsten en creatieve oplossingen.
Anderen zijn ontroerd door het abstracte verhaal, de muziek, zang en de geuren.

Voor hoeveel mensen kun je spelen en wat heb je nodig?

Het toneelbeeld is een geïmproviseerd keukenblok (alsof er net stukken van straat zijn gepakt en neergezet) met drie tafeltjes ervoor. Hier is minimaal een ruimte van 6 meter breed en 5 meter diep voor nodig. Op het eind van de voorstelling wordt een paprika gebrand en daar moet een beetje afstand voor worden gehouden.

De mensen komen in een halve kring om het keukenblok heen. Des te groter de kring des te meer publiek er mogelijk is.
In de praktijk komt het er op neer dat tot 200 man geen probleem is.

Extra ….. lang contact

Wat minstens zo leuk is, is het resultaat na de voorstelling.
Er is een echt gerecht dus er is genoeg te proeven. Niet alleen op het bordje dat gemaakt wordt (en weggeven). Ook op het keukenblok en de tafels ervoor.
Mensen verzamelen zich rondom. Ze komen proeven en praten met elkaar.
Zo zorgt deze voorstelling dat er ook na afloop nog genoeg is om van te genieten.

Burning Raspberries

English

Burning Raspberries is original outdoor theatre combining cooking, singing and acting. Pots and pans, food and fire come together in rare and incredible ways of preparing food. A flat iron and tennis racquet conjure fantastic and poetic figures and atmospheres. People become peppercorns scattered on saffron, A blow torch turns a pepper into a burning heart. Crackers crunch footseps through the snow. Exotic mountains are conjured by piles of equally exotic spices.

Iwan is an alchemist combining singing, food and beautiful scents to take the audience on a story of    loss, struggle and love. The audience is immersed in an  unprecedented palpable and palatable experience.