B-EAT

Een voorstelling waar kookgeluiden worden gemixt tot een vette beat.

Swingende Pannen - Stomende klanken

B-EAT is een unieke show waar de culinaire creatie van chef-kok Iwan samensmelt met de muziek van DJ Kace.

Een gerecht als compositie.

Op humoristische wijze beweegt chef Iwan zich door alle geluiden. Het raspende slijpen van een mes, het rat-tat-tat van het hakken op een snijplank, geratel van een mixer en het sissen van olie in een pan.

DJ Kace vangt deze geluiden op, bewerkt en herhaalt ze tot een opzwepende beat. Een sound die uitnodigt om te dansen en mee te zingen.  

Een onvergetelijk smakelijk optreden.

B-EAT is een swingende mix van ambient dansmuziek en een heerlijk gerecht, gecombineerd met veel humor, interactie, geïmproviseerde zang en trompet.

Waarom is dit leuk voor jouw event?

Unieke Show

Deze voorstelling begint als een act waar slapstick de boventoon voert. En eindigt na een ontdekkingstocht van geluiden in een gezamenlijk feest.

Voor jong en oud

De voorstelling zoekt juist het directe contact en interactie met het publiek. En weet daardoor te inspireren en te verrassen.

Lang natafelen

Er wordt echt gekookt en dus is er echt iets te eten. Dat zorgt dat er na de voorstelling een moment ontstaat waardoor kijkers komen proeven en met elkaar en de performer in contact komen

Wie zijn Iwan en Kees?

Iwan Dam is een veelzijdige theatermaker die bekend staat om zijn unieke combinatie van koken en theater. In B EAT improviseert hij melodielijnen op basis van de ontstane sound, terwijl hij zanglijnen zingt op basis van suggesties en interactie met het publiek.
Al zijn kookshows hebben als uitgangspunt dat het eetbaar moet zijn.

Naast zijn eigen voorstellingen speelde Iwan ook hoofdrollen in verschillende theaterproducties, zoals Buurman en Buurman en musicals. Hij volgde masterclasses straattheater in Nederland en Oostenrijk.

Kees van Velthooven is een veelzijdig muzikant die bekend staat om zijn uitzonderlijke theatrale inlevingsvermogen. Hij begeleidde diverse  vocalisten, zat in bandjes en schreef muziek voor film en theater en eigen songs.

Naast zijn muzikale talenten, is Kees ook een ervaren theatertechnicus. Hij heeft zijn kennis en inzicht op dit gebied gebruikt om talloze shows en producties tot leven te brengen.

Naast B-EAT bieden deze makers ook andere voorstellingen aan.

wat vonden anderen?

“Je bent een aanvulling voor het straattheater aanbod”
Bezoeker
Festival onderstroom Vlissingen
“Ik heb Burning Raspberries gezien en ik was echt ontzettend enthousiast! Wat een mooie opvallend spetterende show, bijzonder om te zien dat zowel jong als oud met verbazing blijft kijken”
Manon van Gaal
Hoofd Programmering Openluchttheater Eibergen

Alle leeftijden
Het is een familievoorstelling. Waar kinderen meegaan in de ontdekkingstocht van geluiden genieten volwassenen juist van de interactie en de speelsheid van het manipuleren van de geluiden.

Het toneelbeeld is een keukenblok en een DJ tafel. Daarvoor staat een pick-up en een keukentrolley. Hier is minimaal een ruimte van 6 meter breed en 5 meter diep voor nodig.

De mensen komen in een halve kring om het keukenblok en de DJ-tafel heen. Des te groter de kring des te meer publiek er mogelijk is.
In de praktijk komt het er op neer dat tot 200 kijkers geen probleem is.

B-EAT is een straattheatervoorstelling waar op een speelse manier falafel wordt gemaakt en geluiden worden gemanipuleerd tot een soundscape.
Het leuke is dat je kunt volgen hoe de geluiden zijn opgenomen en hoe ze tot muziek worden gemaakt.
Gelardeerd met trompetmuziek en geïmproviseerde gezongen liedjes is het een grappige speelse voorstelling voor jong en oud.

€ 1550  per dag 
3  x de voorstelling
ex btw en reiskosten ( 25 cent per kilometer gerekend vanaf Amsterdam) 

Korting mogelijk als er minder gespeeld wordt.

De voorbereidingen van deze voorstelling zijn groot.
Ingrediënten moeten worden ingekocht en klaargemaakt.
De mise-en-place is grondig en nauwkeurig en na afloop zijn er veel spullen die moeten worden afgewassen.

Wat minstens zo leuk is, is het resultaat na de voorstelling.
Er is een echt gerecht dus er is genoeg te proeven. Niet alleen op het bordje dat gemaakt wordt (en weggegeven). Er wordt daarna nog een portie falafel gemaakt. Mensen verzamelen zich rondom het keukenblok. Ze komen proeven, praten met elkaar en stellen vragen.

Een buitengewone mogelijkheid om het publiek nog meer te betrekken (Neem contact op over de eventuele extra mogelijkheden)

Het is echt een goed idee!

80% van de voorgaande festivals en evenementen boekten B-EAT omdat ze het een unieke vorm van theater vonden.

  Andere voorstellingen

  een kort overicht van andere voorstellingen van Iwan Dam

  Burning Raspberries

  Een kook-voorstelling die op een grapige mainier speelt met poëtische sfeer en gevoelige soundscape.

  Steensoep

  Een voorstelling waar het verhaal wordt verteld over een steen die smaak afgeeft . verteltheater.

  wander

  Een theatrale Podcast.. Wander is een ervaringsluistertocht langs verschillende installaties en beelden -Nog in ontwikkeling -

  Marble splash!

  Gedurende de dag wordt er een steeds grotere knikkerbaan gemaakt waar kerstomaatjes als knikkers doorheen kunnen rollen. Basis materiaal is breed plakband.

  Burning Raspberries in de pers

  Dagblad Tubantia schreef een leuk artikel over mij en Burning Rasberries.

  Klik op de link om het stuk te lezen.