Theater

Straattheater

Marble splash!

Stel je voor: een betoverende dag vol knikkerbanen, lantaarnpalen, bomen en waterbaden, allemaal samengebracht door een creatief gebruik van breed plakband, kinderspeelgoed en gevonden voorwerpen uit de bouwmarkt.

Een knikkerbaan Bouwfeest, waar jong en oud samen een indrukwekkend parcours creëren door de straten. Met jouw hulp zo spectaculair  mogelijk!

Maar daar blijft het niet bij. Wanneer de rollende tomaten hun rol als knikker hebben gespeeld, transformeren ze in de hoofdrolspelers van een culinair meesterwerk. Onze koude tomatensoep wordt omgetoverd tot balletjes voor een onvergetelijke gazpacho. Hier komt de magie van de moleculaire keuken tot leven, allemaal dankzij de speelse interactie tussen jong en oud.

Doe mee en beleef een spectaculaire, grappige en spetterende kookshow waar creativiteit en culinaire innovatie samenkomen. Laat je verwonderen en proef de magie van tomaten zoals je ze nog nooit hebt gezien! 🍽️✨ #KnikkerbaanBouwfeest #MoleculaireKeuken #CulinairSpektakel

Een spectaculaire, grappige en vooral spetterende kookshow.

Duur: doorlopend. 
+ 20 minuten durende kookshow. Optioneel

Burning Rasberries

Duik in de betoverende wereld van Burning Raspberries, een grensverleggende vorm van straattheater waar koken, zingen en acteren samenkomen in een unieke symbiose

Een gastronomisch schouwspel waar potten en pannen, vuur en voedsel worden omgetoverd tot kunst.
Ongebruikelijke kookmaterialen zoals een strijkbout en tennisracket creëren fantastische beelden en sferen. Het flamberen van een paprika wordt een brandend hart. kruiden het decor van een stad.

” Iwan is een alchemist die zang, eten en heerlijke geuren verbind om het publiek mee te nemen in een verhaal over strijd, verlies en liefde. 4D theater of zoals de Engelsen zouden zeggen; Smell-O-Vision.” 

Mis deze zintuiglijke reis niet en laat Burning Raspberries je verrassen, ontroeren en betoveren! 🔮🎭🍲

#BurningRaspberries #Straattheater #ZintuiglijkTheater

Meer informatie over de voorstelling

Wander

Een Theatrale Podcast

“Wander is een unieke ervaringsluistertocht langs diverse installaties en beelden.

Individuele bezoekers starten op een ‘gemarkeerde’ route. Met een koptelefoon op luister je naar stemmen en muziek die je meenemen naar een andere wereld.

Een meditatieve belevenis van loslaten en accepteren. Tijdens het lopen word je op een prikkelende manier uitgedaagd om even stil te staan, zowel letterlijk als figuurlijk.”

“Laat alles los. Geen onnodige regels. Volledige vrijheid! Je zintuigen worden geprikkeld,


Muziek wordt poëzie.
Vragen worden oplossingen
Waar kom je vandaan? Waar ga je naartoe?,

Laat je geest meanderen. Come wander with me

Duur 20 minuten per tocht.

B EAT

B EAT is een voorstelling waar kookgeluiden worden gemixt tot een vette beat.

Een unieke show waar koken, humor en sound samenkomen. De interactie met het publiek en het gerecht als compositie zorgen voor een memorabele beleving en een onvergetelijke dancetrack.

Op humoristische wijze beweegt een kok zich door alle geluiden die hij maakt bij het bereiden van zijn falafelgerecht. Het slijpen van een mes, het hakken op een snijplank, het geratel van een hakmolen en het sissen in de pan.

Een DJ bewerkt deze geluiden. Met loops en effecten mixt hij alles tot één beat. Een sound die uitnodigt om te dansen en mee te zingen.

Theatermaker Iwan Dam kookt en performt. Sound designer/DJ Kees van Velthooven creëert een lekkere beat van ambient- en danstracks.

Een swingende mix van dansmuziek en een heerlijk gerecht, gecombineerd met interactie, geïmproviseerde zang en trompet zorgen voor een onvergetelijk smakelijk optreden.

Duur ongeveer 20-30 minuten

Teestig

Teestig is een unieke wijze om verhalen te ervaren en een nieuwe manier om wijn te beleven.
Een concept dat de perfecte wijn-performance maakt.

Je bent in de mood voor een leuke avond . Dan kun je kijken waar wij spelen en daar op visite komen. Of verzamel (minimaal 10) vrienden bij je thuis en nodig ons uit. Er is een minimum bedrag met een toelage van ieder persoon extra.

Buurman en Buurman

Gaan kamperen

Tot aan de coronapandemie heb ik in bijna alle schouwburgen in Nederland de voorstellingen van Buurman en Buurman gespeeld.

Vijf jaar lang hebben Casper Gimbrére en ik de rollen van de buurmannen met plezier gestalte gegeven.

Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Kindertheater

Over de kook +7

Voor iedereen die wel eens verliefd is geweest

Een geurend liefdesverhaal van een vrolijke kok

Op reis ontmoet Iwan Milou en hij is meteen verliefd.

Ze raken al snel in gesprek, maar wat vindt zij echt van hem? Terwijl Iwan (met hulp van kinderen in de zaal) live op het toneel heerlijke gerechten bereidt, vertelt hij hun meeslepende liefdesverhaal.

Gang na gang, ontmoeting na ontmoeting. De geur en ingrediënten creëren een wereld van romantiek, tragiek en verlangen. Van de Oranje voetbalkoorts tot vlinders in je buik in de sneeuw. Maar zal Iwan Milou weten te overtuigen met zijn kookkunsten?

Iwan mag niet meer koken van zijn vriendin. Hij moet kiezen tussen koken en liefde. Wat zou jij doen?

En koken, daar houdt hij zo van. Als hij niet meer zou kunnen koken, voelt het alsof hij niet meer zou bestaan. Althans, dat zegt hij zelf. En hij kan het ook nog eens erg goed.

Volgens Iwan kan hij zo goed koken dat als hij iets heeft bereid en je proeft het… dan wil je nooit meer bij hem weg.

Op vakantie in Thailand ziet Iwan, zomaar op een markt, Milou. Het mooiste meisje dat hij ooit heeft gezien.

Zij ziet hem helemaal niet zitten totdat ze de volgende dag toevallig in dezelfde bus zitten. Ze raken met elkaar in gesprek. Heel toevallig komen ze allebei uit Nederland, en het blijkt dat ze ook nog naar dezelfde plek gaan, een resort in de jungle.

In eerste instantie vindt Milou het koken van Iwan best wel tof. Maar hij is er wel ALTIJD mee bezig, en dan lijkt het alsof hij haar niet meer ziet. Heeft hij wel opgemerkt dat Milou van dansen houdt en niet zo van voetbal?

Dat is wel vaker bij jongens. Ze zijn zo druk bezig met stoer doen dat ze vergeten dat er ook meisjes op deze wereld zijn. Daarbij heeft Iwan ook nooit gewoon gezegd wat hij nou van Milou vindt. Als hij dat niet zegt, hoe kan zij dat dan weten? Aan de andere kant, het laatste wat Milou wil is dat iedereen weet dat zij misschien wel verliefd op hem is.

Iwan kan dus best wel goed koken, maar hij doet er ook heel stoer over, vooral om indruk te maken op meisjes. Dat lukt niet altijd, volgens Iwan, omdat meisjes vaak andere dingen aan hun hoofd hebben, zoals kleren enzo. Hoeveel hij zich ook uitslooft, ze lijken niet goed te zien hoeveel moeite hij doet voor hen. Zo ook in dit verhaal.

Waarom begrijpt Milou nu niet dat Iwan zo zijn best doet voor haar?

Nog voordat Iwan de naam van Milou weet, is hij al verliefd op haar. Milou doet ook meteen heel aardig tegen hem. Maar betekent dat ook dat zij hem leuk vindt? Het lijkt er wel op, want ze gaan zoenen. Dan gebeurt er iets dat Iwan erg in de war brengt. Even later wil Milou aan vrienden niet laten merken dat hij haar vriend is. Ze doet net alsof Iwan niet bestaat.

Aan de andere kant, die keer in het park, in de winter, helemaal wit van de sneeuw. Toen leek het toch echt aan. Of die keer dat er voetbal was. Belachelijk in het oranje gekleed doet Iwan de deur open. En wie staat daar? Juist, Milou. Gelukkig staat een rode kop mooi bij die rare oranje kleren. Uiteindelijk zien Iwan en Milou elkaar best vaak. Het lijkt alsof ze echt een stel zijn, heel romantisch. Totdat het toch misgaat.

Als een kaartenhuis valt het sprookje in elkaar. Achteraf is het, zoals wel vaker bij ruzies, moeilijk te zeggen wiens schuld het nou eigenlijk was. Beiden zitten er best mee. Gelukkig sturen ze elkaar nog wel zo nu en dan een sms’je.

En dan maakt Milou opeens bekend dat ze langskomt. Ze wil langskomen om te eten. Voor het eerst zal ze het eten proeven dat Iwan heeft gemaakt. En als het waar is wat hij zegt… Dan zal ze nooit meer weggaan.

De mega-leuke-kookshow +5

Een geurend geïmproviseerd verhaal verteld door een vrolijke kok.

Wat zou jij willen eten?

Kies een ingrediënt en ontdek welk betoverend toneelstuk dat oplevert. Een kindervoorstelling geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar..

Kom maar op! Roep maar! Iwan creëert ter plekke (met hulp van het publiek) scènes, liedjes en iets lekkers om te eten.

Toverbaltheater of plumpuddingdrama… hoe dan ook, een voorstelling om van te smullen

Sinterklaasvoorstellingen

Sinterklaas en de gulzige gastheer

De gastheer van de feestzaal heeft alles perfect geregeld voor de ontvangst van Sinterklaas. De pepernoten staan klaar, en hij droomt ervan om zelf eens op de stoel van Sint te zitten en iedereen gelukkig te maken. Wanneer Piet ontdekt dat Sinterklaas verdwaald is, roept hij de hulp in van de gastheer als tijdelijke Sint. Dit lijkt de kans voor de gastheer om zijn langgekoesterde droom waar te maken. Maar dan blijkt de echte Sint toch op te dagen, wat voor de nodige verwarring zorgt

On/of line - super leuk

Het mysterie van de verdwenen zak van Sinterklaas

Je hoort het verhaal van Piet, die de zak met cadeautjes en pepernoten voor de groep is kwijtgeraakt. De Sint weet raad en vraagt de klas om hulp.

De kinderen moeten onderzoeken wat er nou precies is gebeurd. Hoe heeft Piet de zak kunnen kwijtraken?

Zo gaan de kinderen met hulp van Sint en Piet stap voor stap na waar de zak zou kunnen zijn.

Praktisch:

De groep blijft in de klas. De kinderen (of per opdracht een paar) worden vanuit de klas op expeditie gestuurd naar verschillende plekken. De pedagoog stuurt aan (extra hulp is in principe niet nodig). Er moeten van tevoren op een paar plekken kleine “bewijzen” zijn neergelegd (en/of weggehaald). Filmpjes kunnen op het digibord worden vertoond of op een computer met goede speakers.

Het idee is dat het lijkt alsof Piet en Sint via Zoom of Skype contact maken met de klas.

In principe kunnen meerdere klassen na elkaar dit avontuur beleven.

Achtergrond.

Het idee voor deze speurtocht is ontstaan in de zomer toen, door de coronamaatregelen, geen festival kon worden verzorgd. Met behulp van verschillende acteurs hebben we toen een speurtocht gemaakt waar kinderen in groepjes langs verschillende acts liepen. Deze vorm sloeg heel goed aan en werd door de kinderen beoordeeld met een 9+.

Vooral omdat de kinderen actief iets moeten doen en met z’n allen verantwoordelijk zijn voor het slagen (wat natuurlijk altijd lukt), maakt het tot een leuk avontuur.

Speciaal voor scholen die met een kleiner budget toch een onvergetelijk spektakel willen bieden.

Ook zeer geschikt om van het schoenzetten op school een extra feest te maken.

Lijkt je dit leuk. Mail naar info@iwandam.nl voor informatie over een boeking.