Straattheater voorstellingen

Burning Raspberries

Burning Raspberries is een originele vorm van straattheater dat
gebruikt maakt van koken, zingen en acteren. 

Potten en pannen, vuur en voedsel worden gebruikt om eten te maken. Ongebruikelijke kookmaterialen zoals een strijkbout en tennisracket creëren fantastische beelden en sferen. Het flamberen van een paprika wordt een brandend hart. Het verpulveren van een cracker is een voetstap in pas gevallen sneeuw,

” Iwan is een alchemist die zang, eten en heerlijke geuren verbind om het publiek mee te nemen in een verhaal over strijd, verlies en liefde. 4D theater of zoals de Engelsen zouden zeggen; Smell-O-Vision.” 

 

Meer informatie over de voorstelling

B EAT- the sizzling food mix

B EAT is een voorstelling waar kookgeluiden worden gemixt tot een vette beat.

Een unieke show waar koken, humor en sound samenkomen. De interactie met het publiek en het gerecht als compositie zorgen voor een memorabele beleving en een onvergetelijke dancetrack.

Op humoristische wijze beweegt een kok zich door alle geluiden die hij maakt bij het bereiden van zijn falafelgerecht. Het slijpen van een mes, het hakken op een snijplank, het geratel van een hakmolen en het sissen in de pan.

Een DJ bewerkt deze geluiden. Met loops en effecten mixt hij alles tot één beat. Een sound die uitnodigt om te dansen en mee te zingen.

Theatermaker Iwan Dam kookt en performt. Sound designer/DJ Kees van Velthooven creëert een lekkere beat van ambient- en danstracks.

Een swingende mix van dansmuziek en een heerlijk gerecht, gecombineerd met interactie, geïmproviseerde zang en trompet zorgen voor een onvergetelijk smakelijk optreden.

Duur ongeveer 20-30 minuten.

Hier een promo filmpje

Marble splash!

Gedurende de dag wordt er een steeds grotere knikkerbaan gemaakt waar kerstomaatjes als knikkers doorheen kunnen rollen. Basis materiaal is breed plakband. Van lantarenpaal via een boom naar een waterbad. Geholpen door extra bochten en hellingen van kinderspeelgoed.  Zo ontstaat er en heel parcours door de straten dat (met behulp van het publiek) getest en wellicht spectaculairder gemaakt wordt. Kortom een bouwfeest voor jong en oud.

Wanneer de rollende tomaten gebruikt worden voor een gerecht is het feest compleet. Een koude tomatensoep (gazpacho) word omgetoverd tot balletjes om op te eten.  Er ontstaat geheel op magische wijze een gerecht uit de moleculaire keuken.

Een spectaculaire, grappige en vooral spetterende kookshow.

Duur: doorlopend. 
+ 20 minuten durende kookshow. Optioneel

Wander

Wander is een ervaringsluistertocht langs verschillende installaties en beelden. Bezoekers starten om beurten met afstand van elkaar een afgebakende tocht. Geheel corona vrij. 
Luisterend met een koptelefoon op nemen stem en muziek je mee naar een andere wereld. Een meditatieve ervaring van het loslaten en accepteren.

Niets hoeft.  Geen onnodige regeldrang. Even vrij!
Zintuigen worden geprikkeld
Muziek wordt poëzie.
Vragen worden oplossingen
Waar kom je vandaan? Waar ga je naartoe?,

Laat je geest meanderen. Come wander with me

Duur 20 minuten per tocht.

 

Buurman en Buurman

Gaan kamperen

Wegens Covid 19 is de tour van Buurman en Buurman afgebroken. 
In het nieuwe seizoen zetten andere buurmannen die nog meer van kamperen houden nu de tent op.

Vijf jaar lang heb ik met veel plezier en succes samen met Casper Gimbrére de rollen van de buurman gestalte gegeven. 

Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Over de kook +7

Voor iedereen die wel eens verliefd is geweest

Een geurend liefdesverhaal van een vrolijke kok

Op reis komt Iwan Milou tegen en hij is meteen verliefd.

Ze raken al snel met elkaar in gesprek maar wat vindt zij nou echt van hem? Terwijl Iwan (met hulp van kinderen in de zaal) live op het toneel mooie gerechten klaarmaakt, vertelt hij hun meeslepende liefdesgeschiedenis.

Gang na gang, ontmoeting na ontmoeting.  De geur en ingrediënten creëren een wereld van romantiek, tragiek en verlangen.Van de Oranje voetbalkoorts tot vlinders in je buik in de sneeuw. Maar zal Iwan Milou weten te overtuigen met zijn kookkunsten?

Iwan mag niet meer koken van zijn vriendin. Hij moet kiezen. Of koken of liefde. Wat zou jij doen?

En dat koken daar houdt hij zo van. Als hij niet meer zou kunnen koken dan zou hij net zo goed niet hoeven te bestaan. Althans dat zegt hij zelf. En hij kan het ook best goed.

Volgens Iwan kan hij zo goed koken dat als hij iets gemaakt heeft en je proeft het… dan wil je nooit meer bij hem weg

Op vakantie in Thailand ziet Iwan, zomaar op een markt, Milou. Het mooiste meisje dat hij ooit heeft gezien.

Zij ziet hem helemaal niet zitten totdat ze de volgende dag toevallig in dezelfde bus zitten. Ze raken met elkaar in gesprek. Heel toevallig komen ze allebei uit Nederland en het blijkt dat ze ook nog naar dezelfde plek gaan. Een resort in de Jungle

Iwan kan dus best wel goed koken maar hij doet er ook heel erg stoer over. (Om indruk te maken. Vooral op de meisjes.) Wat niet zo goed lukt maar dat komt volgens Iwan omdat meisjes ook vaak andere dingen aan hun hoofd hebben. Kleren enzo. Dan kun je je nog zo uitsloven. Ze zien gewoon niet goed hoe je je best doet voor hen. Zo ook in dit verhaal.

Waarom begrijpt Milou nou niet dat Iwan zo z’n best doet voor haar?

In eerste instantie vindt Milou al dat koken van Iwan best wel tof. Maar hij is er wel ALTIJD mee bezig. En dan is het alsof hij haar niet meer ziet. Want heeft hij wel gezien dat Milou van dansen houdt en niet zo van voetbal?

Dat is wel vaker bij jongens. Die zijn zo druk bezig met stoer doen dat ze vergeten dat er ook meisjes zijn op deze wereld. Daarbij heeft Iwan ook nooit gewoon gezegd wat hij nou van Milou vindt. En als hij dat niet zegt… Hoe kan zij dat dan weten? …. Aan de andere kant…. Het laatste wat Milou wil is dat iedereen weet dat zij misschien wel verliefd op hem is.

Nog voordat Iwan de naam van Milou weet is hij al verliefd op haar. En Milou doet ook al meteen heel aardig tegen hem. Maar wil dat ook zeggen dat zij hem ook leuk vindt? Dat lijkt al snel van wel want ze gaan zoenen. En dan gebeurt er iets dat Iwan weer heel erg verwart. Even later wil Milou aan vrienden niet laten merken dat hij haar vriend is. Ze doet net alsof Iwan niet bestaat.

Aan de andere kant… die keer in het park. In de winter. Helemaal wit van de sneeuw. Toen was het toch echt aan. Toch? Of die keer dat er voetbal was. Belachelijk in het oranje gekleed doet Iwan de deur open. En wie staat daar? Juist Milou. (Gelukkig staat een rode kop mooi bij die rare oranje kleren) Uiteindelijk zien Iwan en Milou elkaar best vaak. Het lijkt alsof ze echt een stel zijn. Heel romantisch. Totdat het toch mis gaat.

Als een kaartenhuis valt het sprookje in elkaar. Achteraf is het, zoals wel vaker bij ruzies, moeilijk te zeggen wie z’n schuld het nou eigenlijk was. Beiden zitten er best mee. Gelukkig sturen ze elkaar nog wel zo nu en dan een sms-je.

En dan maakt Milou opeens bekend dat ze langs komt. Ze wil langs komen om te eten. Voor het eerst zal ze het eten proeven wat Iwan gemaakt heeft. En als het waar is wat hij zegt… Dan zal ze nooit meer weg gaan.

De mega-leuke-kookshow +5

Een geurend geïmproviseerd verhaal verteld door een vrolijke kok.

Wat zou jij willen eten?

Kies een ingrediënt en zie welk toneelstuk dat oplevert.
Een kindervoorstelling vanaf 4 jaar.

Kom maar op! Roep maar. Iwan maakt ter plekke (met behulp van de toeschouwer) scenes, liedjes en als je geluk hebt zelfs iets te eten.
Toverballentoneel of plumpudding drama… hoe dan ook een voorstelling om op te eten.

Sinterklaasvoorstellingen

Sinterklaas en de gulzige gastheer

De gastheer van de feestzaal heeft alles helemaal in orde. Alles is klaar om de Sint te ontvangen. Ook die heerlijke pepernoten voor de Sint.
Wat zou hij graag zelf eens op de stoel van de Sint willen zitten en iedereen gelukkig maken. Als Sinterklaas verdwaald blijkt te zijn zoekt Piet een hulpSint. Dat is de kans voor de gastheer om eindelijk zijn droom waar te maken. Totdat de echte Sint toch opdaagt.

Meer

On/of line - super leuk

Het mysterie van de verdwenen zak van Sinterklaas

Je hoort het verhaal van Piet die de zak met cadeautjes en pepernoten voor de groep is kwijtgeraakt. 
De Sint weet raad vraagt de klas op te helpen. 


De kinderen moeten onderzoeken wat er nou precies gebeurd is.Hoe heeft Piet de zak kwijt kunnen raken?

Zo zoeken  de kinderen met hup van SInt en Piet stap voor stap uit waar de zak zou kunnen zijn. 

Praktisch:

De groep blijft in de klas. De kinderen (of per opdracht een paar) worden vanuit de klas op expeditie gestuurd naar verschillende plekken.
De pedagoog stuurt aan. (Er is in principe geen extra hulp nodig)
Er moeten van tevoren op een paar plekken kleine (bewijzen) zijn neergelegd. (En of weggehaald)
Filmpjes kunnen op het digibord worden vertoond of op een computere met goede speakers.

Het idee is dat het lijkt dat Piet en Sint via Zoom of Skype contact maken met de klas.

In principe kunnen meerdere klassen na elkaar dit avontuur beleven. 

Achtergrond.

Het idee voor deze speurtocht is ontstaan in de zomer toen, door de coronamaatregelen, geen festival konden worden verzorgd. 
Met behulp van verschillende acteurs hebben we toen een speurtocht gemaakt waar kinderen in groepjes langs verschillende act liepen. Deze vorm sloeg heel goed aan en is door de kinderen beoordeeld met een 9+.

Vooral omdat de kinderen actief iets moeten doen en met z’n allen verantwoordelijk zijn voor het slagen (wat natuurlijk altijd lukt) maakt het tot een leuk avontuur. 

Speciaal voor scholen die met minder budget toch een onvergetelijk spectacle kunnen geven. 

Ook erg goed geschikt om van het schoenzetten op school een extra feest te maken.

Lijkt je dit leuk. Mail naar info@iwandam.nl voor informatie over een boeking.