Wander

Luister nu naar het geluidsfragment

Video afspelen

Dit fragment  is een voorproefje van de tour.
Luister het lopend met een koptelefoon op.

Deze route is voor volwassenen. Er komt een wander voor jongeren.

Meer info over voorstellingen voor kinderen klik hier

Wander

Een theatrale podcast

Een ervaringsluistertocht

Wander is een unieke ervaringsluistertocht langs diverse plekken, installaties en beelden.

Met een koptelefoon op luister je naar stemmen en muziek die je meenemen naar een andere wereld. 

Een meditatieve belevenis van loslaten en accepteren. Tijdens het lopen word je op een prikkelende manier uitgedaagd om even stil te staan, zowel letterlijk als figuurlijk.”

Bezoekers lopen individueel een ‘gemarkeerde’ route.

“Laat alles los. Geen onnodige regels. Volledige vrijheid! Je zintuigen worden geprikkeld,

Muziek wordt poëzie.
Vragen worden oplossingen
Waar kom je vandaan? Waar ga je naartoe?

Duur ongeveer 20 minuten per tocht.

Wander is een podcast waarbij elke bezoeker individueel de fragmenten beluistert via hun eigen telefoon. Het benodigde fragment kan eenvoudig worden gedownload via een QR-code. Voor degenen die dat niet willen of kunnen, zijn er ter plaatse MP3-spelers beschikbaar, inclusief koptelefoons.

Bij de introductie wordt de bezoeker begeleiding om de eerste stappen te maken. Vervolgens wordt de bezoeker door de stem op de podcast geleid.

Het is essentieel dat er een stille omgeving is waar de wandeling kan plaatsvinden.

Wander is een theatrale podcast die draait om de interactie tussen wat je hoort en de omgeving. Hoewel het zich afspeelt in de openbare ruimte, ligt de focus sterk op de innerlijke verwerking van de auditieve inhoud.

Je wandelt dus door een ruimte met een soundscape op je koptelefoon, terwijl je instructies ontvangt die de totale ervaring vormgeven.

16 +
Om de volledige impact te ervaren, is het belangrijk om de fragmenten met volle concentratie te beluisteren. De nuances en diepgang komen pas echt goed tot hun recht wanneer je je volledig op de luisterervaring richt.

 

Hoewel het op zich geschikt is voor alle leeftijden, zou het kunnen dat jongere mensen er minder door worden aangesproken.

Hoewel in theorie iedereen de route tegelijkertijd zou kunnen volgen, blijkt het in de praktijk efficiënter om beurten te starten, wat meestal ook gebeurt. Grote groepen kunnen problemen veroorzaken bij bepaalde installaties, omdat bezoekers op elkaar moeten wachten.

Het sequentieel laten starten van bezoekers bevordert een soepelere doorstroming en een meer bevredigende ervaring voor iedereen.

€ 750  per dag 
Doorlopend met kleine pauzes in overleg. 

ex btw en reiskosten ( 25 cent per kilometer gerekend vanaf Amsterdam) 

Wander zou mogelijk samen worden geboekt met Marble splash.

Wie is Iwan Dam?

Ik heb me vooral toegelegd op shows waarin koken en theater samenkomen. Voor mijn nieuwste project, ‘Wander’, heb ik bewust gekozen om de focus te leggen op de stem, en die zo dicht mogelijk bij je oren te brengen. Samen met muziek wil ik de bezoekers echt iets laten beleven.

Mijn achtergrond is behoorlijk divers, variërend van hoofdrollen in bekende producties zoals ‘Buurman en Buurman’ tot straattheateracts zoals ‘Burning Raspberries’ en acts voor Actic.

Na mijn studie aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam heb ik mijn werkveld steeds verder uitgebreid, van muziektheater tot jeugdtheater en improvisatiecabaret.

In mijn eigen optredens combineer ik vaak muziek, comedy en verhalen vertellen. Daarnaast ben ik improvisatieacteur, wat me in staat stelt in te spelen op verschillende situaties en unieke ervaringen te creëren voor het publiek.

‘Wander’ is een nieuwe richting die ik ben ingeslagen, en ik ben ontzettend benieuwd naar wat jij ervan vindt. Laat gerust iets van je horen

Waarom is dit bijzonder ?

Unieke Show

Deze voorstelling valt niet in een bestaand hokje te plaatsen. Het is een podcast, maar één die je meeneemt op een uniek avontuur. Hoewel de reis voor ieder individu is, kan je het tegelijkertijd naast anderen ervaren.

De omgeving word het decor

De bezoeker wandelt door een ruimte terwijl hij of zij luistert. Hierdoor zal de omgeving anders worden ervaren dan normaal. Wander biedt een bijzondere blend van auditieve en fysieke beleving, waarin de realiteit wordt verrijkt door de kracht van verbeelding.

Een interne tocht

Gaandeweg worden er persoonlijke vragen gesteld waarop je voor jezelf mag reflecteren. Aan het einde is er ruimschoots tijd om deze vragen nog even te laten nagalmen in je hoofd. Het is een moment van introspectie en zelfontdekking, waarbij de podcast niet alleen een reis door de ruimte is, maar ook een innerlijke reis.

Het is echt een goed idee!

Podcast zijn razend populair. Een theatrale versie ervan is uniek. Een manier om ook jongere bezoekers te  inspireren.

 

  Andere voorstellingen

  een kort overicht van andere voorstellingen van Iwan Dam

  B-EAT

  Een voorstelling waar geluiden van het koken worden gemixt tot een dancetrack

  Steensoep

  Een voorstelling waar het verhaal wordt verteld over een steen die smaak afgeeft . verteltheater.

  Burning Raspberries

  Een kook-voorstelling die op een grapige mainier speelt met poëtische sfeer en gevoelige soundscape

  Marble splash!

  Gedurende de dag wordt er een steeds grotere knikkerbaan gemaakt waar kerstomaatjes als knikkers doorheen kunnen rollen. Basis materiaal is breed plakband.

  Wat vonden anderen van voorstelling van Iwan?

  “Je bent een aanvulling voor het straattheater aanbod”
  Bezoeker
  Festival onderstroom Vlissingen
  “Ik heb Burning Raspberries gezien en ik was echt ontzettend enthousiast! Wat een mooie opvallend spetterende show, bijzonder om te zien dat zowel jong als oud met verbazing blijft kijken”
  Manon van Gaal
  Hoofd Programmering Openluchttheater Eibergen