Edit
no content added yet

Iwan Dam

In 1996 studeerde Iwan af aan de Academie voor Kleinkunst. In zijn vierde jaar van deze opleiding liep hij stage in Londen. Hij nam daar deel aan de Advanced Theatre Practice course van de Central School of Speech and Drama. Volgde de masterclass cabaret-entertainment van Freek de Jonge en liedvoordracht van Willem Nijholt.

Hij was de afgelopen jaren in uiteenlopende voorstellingen te zien; In eigen projecten, musical, (jeugd)theatervoorstellingen en improvisatie-cabaret.

Buurman en Buurman, Mamma Mia!, en Dirty Dancing. Maar ook in vele kleine producties. Zo was hij vast lid van de ImproCabaretgroep Op sterk water en heeft hij de afgelopen jaren zich ook bekwaamd in straattheater.

En … 

Buurman en Buurman

Straattheatertijd

Amerikaanse pannenkoek met colasmaak priksensatie.

Regie

Tien jaar geleden was hij de vaste regisseur van de toneelgroep van de Rai. Op een van de grootste tonelen van Nederland had hij zijn regiedebuut. Daarna regisseerde hij vooral veel kleinkunst voorstellingen. De laatste jaren is hij vooral actief bij theatervereniging Vondel in Uitgeest. Dit jaar zal zijn derde regie (Nu even niet/Nu even wel van Maria Goos) uitkomen.

zang

In veel voorstellingen waar Iwan in speelt word er gezongen. Daarnaast is Iwan de enige die als improvisatie acteur twee keer het nationaal (improvisatie) songfestival heeft gewonnen. Het liefste zou hij iedere dag liedjesvoorstellingen zingen in het theater. Misschien komt die dag nog. Plannen zijn er in ieder geval genoeg.

acteur

Zoals hier boven al vermeld is Iwan op verschillende producties te zien. Als kleinkunstenaar speelt hij vaak in muziektheater producties. En vaak rollen met een humoristische trant. Maar hij is ook te zien als op TV, (bedrijfs-)films en commercials. Ook VR fims. Een nieuwe techniek waarbij veel samen komt.
Client Logo
Richard Roling

Ik werk geregeld met Iwan in improvisatie voor bedrijven of onderwijs. Iwan is een heel prettige persoon om mee samen te werken. Hij denkt mee en stelt zich dienstbaar op. Op het podium werkt hij goed samen en heeft hij een opgewektheid die aanstekelijk werkt op het publiek. Daarbij heeft hij de mooiste zangstem die ik ken.

Client Logo
Riet Dam Vooral moeder van

Iwan is de liefste jongen die ik ken. Hij is in alles te vertrouwen. Alleen was zijn kamer vroeger nooit heel netjes.

Client Logo
Lars Sørensen Corporate Event Moderator / Presentator / Dagvoorzitter / Spreker

Iwan is een innemende persoonlijkheid, een teamplayer, een professional met een groot gevoel voor context en onmetelijke creativiteit. Naar alle tevredenheid heb ik Iwan meermaals ingehuurd voor maatwerk producties bij diverse bedrijven.