Iwan Dam

In 1996 studeerde ik af aan de Academie voor Kleinkunst. Tijdens mijn vierde jaar van deze opleiding liep ik stage in Londen, waar ik deelnam aan de Advanced Theatre Practice course van de Central School of Speech and Drama. Daarnaast volgde ik de masterclass cabaret-entertainment van Freek de Jonge en de masterclass liedvoordracht van Willem Nijholt.

In de afgelopen jaren was ik te zien in diverse voorstellingen, variërend van eigen projecten en musicals tot (jeugd)theatervoorstellingen en improvisatie-cabaret. Ik speelde onder andere in Buurman en Buurman, Mamma Mia!, en Dirty Dancing. Daarnaast was ik vast lid van de ImproCabaretgroep Op Sterk Water en speelde veel bedrijfscabaret. De laatste jaren  ontwikkelde ik mijn vaardigheden in straattheater.

Regisseur / docent

Ik heb ervaring als regisseur van verschillende professionele muziektheatergroepen en ben ook een gewilde regisseur en docent bij amateurgroepen.

Als regisseur weet ik zelfs in zware stukken lichtheid en humor toe te passen. Als docent heb ik me gespecialiseerd in stemgebruik en muzikaliteit.

Zanger

Ik sta bekend als een van de beste improvisatiezangers van Nederland. Ik won twee keer het Nationaal Improvisatiesongfestival en bracht het publiek in extase met mijn alter ego, Johnny Hoogovens.

Naast improvisatie zing ik bestaand repertoire en eigen nummers. Ik heb mijn eigen cd opgenomen en vertaalde en zong liedjes van Brecht/Weill en Eisler.

Contactinformatie

Kijkduinstraat 33-lll
1055  XR  Amsterdam
06-24247272

Email  info(@)iwandam.nl