Vegetarische Indiase curry

Ingrediënten

Kruiden:
1 theelepel fenergriekzaad
1 ½ eetlepel wit maanzaad
1 eetlepel Paprika poeder
1 theelepel gemalen korianderzaad
1 theelepel amchoor (mangopoeder)
1 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel gemalen kaneel
2 kruidnagels

2 cm gemberwortel (geschild en fijngehakt)

1 ui (liefst rode ui) in dunne ringen gesneden
2 tenen knoflook (uitgeperst)
2 rode chilipepers (klein gesneden)

200g pompoen (geschild, zaad verwijderd, in blokjes)
2 rauwe bieten (geschild in blokjes)
150 g rode kool (fijngesneden)
Klein blikje tomaten puree
Blokje palmsuiker / of 1 eetlepel bruine basterdsuiker

Zout
Koriander

Bereidingswijze

Rooster het fenegriekzaad in een droge pan tot het bruin kleurt. Haal de pan van het vuur. Maal het fenegriekzaad en maanzaad fijn in een vijzel. Voeg de resterende specerijen en de gember toe.

Verhit de olie in een grote pan en bak enkele minuten de uienringen, knoflook en chilipeper. Voeg de pompoen, bieten en rode kool toe en bak de groenten tot ze zachte worden.
Roer het specerijenmengsel door de groenen tot het helemaal bedekt is. Voeg tomatenpuree toe en overgiet de groenten met een beetje water. Breng de groenten aan de kook en laat ze zachtjes gaar sudderen terwijl de saus indikt. Voeg de suiker en zout naar smaakt toe. Roer tot de suiker is opgelost in de saus.
Garneer met fijngehakte koriander.
Serveer met rijst en een bananenlassie. (bananenraita)