New Yorkse Kippensoep met Matseballen

Ingrediënten
 
Kippenbouillon
voor Matseballen (knaidlach)
1 eigeel
1 eiwit
1 matze cracker tot matzemeel gemalen
Zout
Peterselie
Gemberpoeder
 
Bereidingswijze

Klop eiwitten stijf,
Roer het eigeel door het matzemeel, en vouw dit vervolgens voorzichtig door het opgeklopte eiwit.
Voeg peterselie en gemberpoeder erdoor en breng het goed op smaak met het zout.
Breng een grote pan water met zout aan de kook, Vorm van het beslag balletjes van Ongeveer 2 centimeter en kook deze in het water in 20 minuten gaar.
Haal de balletjes met een schuimspaan uit het water.
Verhit de kippenbouillon, doe op het laatste moment de matseballen in de bouillon en laat ze nog een minuutje koken.

Opmerking
dien de soep heel heet op,
Kook de matseballen niet gaar in de bouillon, ze nemen zoveel vocht op dat er weinig bouillon over blijft. Zorg daarom dat het matzebeslag goed op smaak is gebracht.