Crunchy yoghurt sorbet met gekarameliseerde appels en chocolade sabayon

Ingrediënten
 
2 Eigeel
50 ml witte wijn
1 Appel
120 gram poedersuiker
40 gram pure chocolade (twee stukjes van een reep) zeer klein gesneden/ gehakt
4 biscuitjes
Yoghurt
Benodigdheden
Metalen schaal
garde
Pan met water
Pan met anti aanbaklaag
Mooi lang glas
 

Bereidingswijze

Schil de appel en snij een kwart appel in kleine stukjes.
Klop in een schaal eigeel luchtig. Voeg witte wijn toe en blijf kloppen. Voeg 80 gram suiker toe en roer het overgebleven suiker door de stukjes appel.
Breng de schaal met het eimengsel boven op de pan met water (eau bain marie). Blijf kloppen zodat het geheel luchtig blijft. Door de warmte zal het ei gaan stollen.
Laat het suiker met stukjes appel in een hete pan met anti aanbak laag karamelliseren. (voorzichtig erg heet!)
Roer de chocolade kruimels in de schaal met het eimengsel en haal het van het vuur als de chocolade is gesmolten.
Kruimel de helft van de biscuitjes in het glas en vul dit aan met een beetje yoghurt. Schep hier de gekarameliseerde appel op. Vul het op met Yoghurt en de laatste biscuit kruimels.
Schenk het chocolade-eimengsel (de sabayon) tot slot in het glas.