fbpx

Blog

Sambal bij

Met nootjes en een stukje vlaai
rijd ik dan toch maar weer naar huis
alwaar mij wacht de nacht, zo taai
en ik weer lange uren graai
in mijn gedachten, ‘t grijze gruis
 

Fragment […]

2 mei 2014||

Zuiden

Als ik naar het zuiden moet

dan zuip ik mij eerst klem
ik geef mijn lief een laatste groet
en breng haar dan bij hem’
 

Uit: ‘In Tilburg zal ik sterven’ – Johnny […]

2 mei 2014||

Doek

en als de lichten zijn gedoofd
het applaus is uitgeklapt
de artiest weer in zijn auto stapt
is er niemand meer die gelooft
dat hij het was
 

Uit: ‘Leve de brouwerij’ – Johnny Hoogovens

 

2 mei 2014||

Nieuwe trailer

Ik ben alle theaters aan het mailen over de leuke voorstellingen die ik gemaakt heb.
Terwijl we nog druk bezig zijn met de voorstelling UMAMI heb ik een nieuwe promo […]

7 maart 2014||

Over de kook in de krant

Op de midden pagina kuste ik als vanouds de ananas.
Dit keer om kinderen naar het Amstelveens Poppentheater te lokken. We hopen dat het lukt. Je krijgt korting als je […]

13 februari 2014||

Weer in de schoolbanken.

Ik studeer aan de  Harvard University
Sinds een paar dagen verdiep ik me online met de studie Science and cooking. Dus straks weet ik echt alles over koken. Nou ja alles. […]

13 januari 2014||

Commercial

Ik ben vanaf deze week op TV te zien in een reclame van de staatsloterij.
Kijk eens wat een geluk.

 

 

 

3 december 2013||

Kookboek is onderweg

Het Nieuwe (proza) kookboek is bijna klaar. Het wachten is tot dat de alle teksten geredigeerd zijn.
Daarna gaan we opzoek naar mooie foto’s die bij de verhalen passen.

Dus iedereen […]

2 december 2013||

Traditionele Thaise saté

Traditionele Thaise saté

Ingrediënten

200 g rundvlees of kippenvlees
Bamboe stokjes
Druk drie tot vier stukjes vlees op elke prikker.
Plaats in een schaal.

Marinade 2 theelepel geelwortel
1 eetlepel suiker
Zout (snufje)
1 theelepel koriander
½ theelepel komijn
4 eetlepel […]

1 december 2013||

Vegetarische Indiase curry

Vegetarische Indiase curry

Ingrediënten

Kruiden:
1 theelepel fenergriekzaad
1 ½ eetlepel wit maanzaad
1 eetlepel Paprika poeder
1 theelepel gemalen korianderzaad
1 theelepel amchoor (mangopoeder)
1 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel gemalen kaneel
2 kruidnagels

2 cm gemberwortel (geschild en […]

1 december 2013||