Waarom smaakt die wijn op het terrasje in de zon zo heerlijk terwijl diezelfde wijn thuis geen indruk maakt?  Gaat het om hoe de wijn gemaakt is? Of om wanneer je het dronk? Wat onthoud je van die rode wijn op dat erf van de wijnboer? De toon van vanille in de afdronk of het verhaal dat hij gemaakt is in de achtertuin van de Fiat-fabriek.

 

 

Teestig is een voorstelling met verhalen gebaseerd op avonturen rond en om wijn. De acteurs Iwan Dam en Bart Feikens nemen je mee naar andere landenen belevenissen.
De bezoeker wordt meegenomen in persoonlijke verhalen die gebruik maken van de smaak, geur en kleur van de wijn. Zo wordt
het verhaal een belevenis en krijg je gevoel bij de wijn.
Muziek, grappige verhalen en vooral veel proeven zorgen voor een fijne avond met veel interactie tussen de acteurs en de bezoeker.


Teestig is onderscheidend/vernieuwend

Een theatrale wijnproeverij is een unieke wijze om verhalen te ervaren en een nieuwe manier om wijn te beleven. Teestig is een concept dat de perfecte wijn-performance maakt. (te vergelijken met een wijn-spijs combinatie)

Bij Teestig verbinden we de smaak, geur en eigenschappen van wijn met theater. Zo wordt de bezoeker op alle zintuigen geprikkeld en ontstaat er een totaal ervaring die naast feitelijke informatie ook een gevoel meegeven. Muziek, grappige verhalen en vooral veel proeven zorgen ervoor dat de bezoeker een totaalervaring krijgt.

Iwan aan het woord

Als acteur /theatermaker heb ik de afgelopen jaren veel theater gemaakt met koken.

Voorstellingen waar ik op toneel kookte terwijl ik een verhaal aan het vertellen was. En dat na afloop door de mensen mocht worden opgegeten. Ik kreeg de behoefte om mensen nog meer te laten proeven en proevend mee te nemen in het verhaal. En iets meer direct contact te hebben.

Daarom heb ik een theatrale wijnproeverij ontwikkeld. Dit concept staat nog in de kinderschoenen. Wij moeten het nog verder uitwerken maar het is wel al duidelijk dat het werkt. Mensen gaan anders proeven. Worden geïnspireerd en geraakt op verschillende levels. En hopelijk staan ze straks allemaal met verhalen voor de schappen wijn in de supermarkt.

 

Bestaat het niet al?

Er zijn wijnproeverijen waar een mooi verhaal wordt verteld over de wijn, de streek en/of de makers. Maar bij deze proeverijen word de smaak en geur van de wijn niet meegenomen in het verhaal. Het zijn de feitelijke verhalen maar het appelleert niet op de associatie op de wijn.

Daarentegen zijn er ook veel theater-concepten waar het eten en drinken aansluiten op de act. Maar dat is meestal gebaseerd op het thema van de voorstelling. Het eten en drinken neemt de bezoeker niet direct mee met wat het hoort. Het is een losse ervaring.

Bij teestig combineren we deze ervaringen waarmee een groter impact hebben op de beleving van de bezoeker.